Nieuwsflits

Zilver en brons op NK zaalhockey in Amsterdam

geplaatst op: 04-02-2013
De Nassau feliciteert de volgende leerlingen met het behalen van een bronzen medaille: Merle Bregman, Philine Dikker, Lotte van Dongen, Susanne Nooren, Maartje Pierik en Lotte Pijnenburg (Push MC1). Het zilver was er voor de jongens van Push JB1: Teun Beins, Erwin Bruijns, Max Kreft, Thijmen Molenaar en Lucas Wortelboer. Allen van harte gefeliciteerd! Ook Marjet Janssens (Push MD1) gefeliciteerd met de vierde plaats op het NK Zaalhockey in Zwolle!

Afgelopen zaterdag en zondag vond in Amsterdam het NK zaalhockey plaats. Veel leerlingen van De Nassau speelden mee. De meisjes van Push C1 haalden de finale net niet maar wonnen uiteindelijk sterk van Nijmegen. Daarmee werden zij derde van Nederland.

In een zinderende strijd op zaterdag won JB1 van Pinoké. Op zondag speelden de jongens tegen kruisfinalist Gooische. Na een eindstand van 3-3 moesten er strafballen worden genomen. Push won en kwam daarmee in de finale. Erwin Bruijns (havo 3) is dé strafballenexpert allertijden. In de eerste helft van de finale tegen Nijmegen kon Push JB1 nog meekomen, maar in de tweede helft verloren zij helaas de greep op de wedstrijd. Zilver is een onverwacht, ongelofelijk mooi resultaat. Jongens jullie hebben het volgende zeker bewezen: ‘Winning isn’t everything -- but wanting to win is’ & ‘Champions keep playing until they get it right’ Bas de Jong en Jan Leijten oud-leerlingen van De Nassau en Stefan Duyf zorgden voor de goede begeleiding.

De meisjes B1 van Push haalden het NK nét niet, maar velen hebben zich geheel schor geschreeuwd in dit weekend. Ankelein Baardemans, Noa Bakker, Sterre Bregman, Floortje van Dongen, Fabiënne Elshout, Sigri van de Griendt, Lola Vermunt en Eef Vrijaldenhoven wensen we heel veel succes in de landelijke competitie op het veld.

Iedereen met een groen hart bleef in Amsterdam voor de finale van de jongens van JA1 die uiteindelijk met goud naar Breda kwamen. Sommige ouders maakten zich terecht of niet terecht druk over het huiswerk, maar ja…. op zondagavond ging het dak eraf bij het clubhuis van Push. Floris Wortelboer en Mathias de Jongh, oud-leerlingen van De Nassau, feliciteren we van harte met het behalen van een GOUDEN medaille.