Nieuwsflits

Voorleeskampioen

geplaatst op: 09-01-2013
Het jaar 2013 is het jaar van het voorlezen. De vwo'ers van de eerste klas konden zich in december opgeven voor een voorleeswedstrijd genaamd Read2me. Op donderdag 10 januari streden ze om de titel Voorleeskampioen van De Nassau.

De sfeer was ingetogen en vanuit een gezellige ouderwetse omastoel die op een podium stond, trakteerden Paula, Emma, Frederique, Nikki, Farouk en Maartje ons op mooi gekozen fragmenten uit hun favoriete boek.

Paula Mosquera Márquez uit 1A las een stukje uit De Hongerspelen, waarna Nikki van Oorschot uit 1A ons nog eens liet genieten van het begin van Koning van Katoren. Farouk uit 1D koos een uit Een kleine kans een fragment dat illustreerde hoe de hoofdpersoon de kans dat haar vader zou sterven heel klein wilde maken. Emma Meertens uit 1B wijdde ons in in het boek Familiegeheimen en Frederique Rutten uit 1A koos een fragment uit Anna’s oorlog. Maartje Pierik uit 1B sloot de rij door een dialoog voor te lezen uit Iets van mij.

En er was natuurlijk een jury: de rector, Joost van Aalst, George Will namens de docenten Nederlands, Pleun Janssens uit v5 en Anita Bachman van de mediatheek stonden voor de zware taak de winnaar te kiezen. Toch werd Maartje Pierik uit 1B unaniem gekozen.

Zij gaat de school in februari vertegenwoordigen in de Nieuwe Veste. Mocht ze daar ook winnen, volgt voor haar de Brabantse selectie. In april wordt de landelijke leeskampioen gekozen.

Dank aan alle voorlezers en heel veel succes voor Maartje.

Extra foto's