Proefminor

Poster1 Nassau Academie DEF A2Proefminors Nassau Academie

Kom naar De Nassau voor een proefminor
Op woensdagmiddag 24 en 31 januari en woensdagmiddag 7 en 21 februari 2018 geven we proefminors voor geïnteresseerde groep 8-leerlingen die alvast een idee willen krijgen wat de Nassau Academie inhoudt. De lessen starten om 14.00 uur en eindigen om 15.30 uur.

Schrijf je in voor een proefles door een keuze te maken uit een van de proefminors hieronder. Je ontvangt een bevestiging en ongeveer een week van tevoren sturen we je nog een e-mail met informatie over de woensdagmiddag waarvoor je je opgegeven hebt.  

Goden, monsters en Griekse helden
Wil jij meer te weten komen over het leven en de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen, dan is deze proefminor echt iets voor jou. We nemen je mee naar de tijd van de Klassieke Oudheid. Samen onderzoeken we het ontstaan van de filosofie en bestuderen we de taal van de Grieken en Romeinen.

CSI Breda
Een moordzaak moet worden opgelost en de verdachten moeten voor de rechter verschijnen. Hoe doen we dat in Nederland? Word jij de advocaat, de rechter of degene die de vingerafdrukken en het DNA onderzoekt?

Het geheim van een piramide bouwen
Wil jij de spannende geheimen van het oude Egypte ontrafelen? Lijkt het je leuk om hiërogliefen te schrijven? Weet je dat de piramide van Cheops een vierkant grondplan heeft? Wil je een middag als bouwkundige of archeoloog aan de slag, meld je dan aan voor deze proefminor.

De cheeseburger ontleed
Best lekker een cheeseburger! Maar weet je ook wat je eet en waar het vandaan komt? Met de cheeseburger als rode draad, ga je het verhaal van brood, groente, kaas en vlees helemaal uitpluizen. Door te experimenteren word je een echte voedseldeskundige.

Helden
Wanneer ben je een held? Helden zijn er in vele soorten: historische helden, oorlogshelden, superhelden, sporthelden, literaire helden en gewone helden. Veel mensen willen iets van een held.  Hoe kom je in contact met een held? Kom jij een middag ‘de held uithangen’?

Healthy lifestyle
Wat is nu precies een gezonde leefstijl? Eet jij gezond en kom je genoeg in beweging? Geef jij je geld uit aan gezonde dingen? Voel je je schuldig als je op de bank een zak chips wegwerkt? Weet jij wat het effect is van ongezond gedrag? In deze minor leer je er meer over. En jazeker: neem je gymspullen mee!

academie-web      Klik hier om in te schrijven voor de minors